bandorka

bandorka

neděle 28. září 2014

Pekař peče housky...


Dneska jsem si pro vás připravila recept na italskou ciabattu. Zkoušela jsem jí prvně a navíc jsem jí dělala z celozrnné špaldové mouky, tudíž byla malinko hutnější (přesto výborná), vám dám recept přímo z hladké mouky, abyste ji měli krásně nadýchanou. 
Je velmi jednoduchá, rychlá a bude vám chutnat :)

Ciabatta

500g hladké mouky
350 ml vody
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1/3 kostky droždí

Těsto dáme připravit do pekárny nebo klasicky a necháme vykynout. Po vykynutí lze přidat jakoukoliv příchuť - můžete zvolit sušená rajčata, olivy, česnek, smaženou cibulku, cokoliv co vás napadne.  Vytvarujeme si ciabattu a na plechu necháme ještě 10 minut nakynout.
Poté vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme po dobu 30ti minut. 


Bytem se vám protáhne úžasná vůně čerstvého pečiva. A vaše chuťové buňky budou tančit. 

Ciabatta v překladu znamená bačkora nebo pantofel a jde o typický italský druh pečiva. V Itálii se používají k nejrůznějším pokrmům. 


„Až bude pokácený poslední strom, až bude poslední řeka otrávená, až bude chycena poslední ryba, tehdy poznáme, že peníze se nedají jíst.“




Krásnou (u nás slunečnou) neděli vám přeje Barča




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča