úterý 4. listopadu 2014

Háčkovaný nákrčník


Ahoj všichni, omlouvám se za pár dní pauzy ve psaní, ale Štěpánek je nemocný, tak nějak nevím, kde mi hlava stojí. Ale abych vás úplně nezanedbávala, mám pro vás návod na háčkovaný nákrčník pro kluky i pro holčičky.

Je jednoduchý a zvládne ho každá z vás. Já Jsem dělala oboum klukům na focení ve školce. Oba měli na hlavách beranici, Štěpi měl bílý nákrčník a černé tričko s dlouhým rukávem a Matýsek to měl naopak. Měl bílé tričko a černý nákrčník.

Použila jsem přízi merino dvojitě, háček číslo 8. Neutahovat.

Začala jsem na 48 řo - vezměte si o 1 číslo větší háček, abyste měli řetízek pružnější. Nebo můžete háčkovat pružný lem, pokud umíte. Ukončíme po, uháčkujeme 2 řo a háčkujeme kolem dokola polosloupky. Ukončíme opět po. V další řadě háčkujeme opět polosloupky, ale pouze za zadní nit. Dáváme pozor, abychom neutahovaly. Čím volnější, tím lepší. Každou řadu ukončíme po. U polosloupků je problém, že vždy jde šev křivo. Abyste tomu předešly, musíte vždy jednou háčkovat do prvního oka a poslední vynechat a v další řadě to udělat přesně naopak. Tzn. první vynechat a do posledního háčkovat.

Jak budete chtít nákrčník vysoký záleží na vás. Já háčkovala celkem 12 řad polosloupků. Obvod si také zvětšíte zmenšíte podle sebe. Štěpánek má 19 měsíců a mu jsem začínala na 42 řo.

Jak na sponu? Začneme na 9 řo a 7 ds zpátky. 2řo a opět 7 ds zpátky. Celkem jsem háčkovala 13 řad ds. Poté jsem omotala kolem nákrčníku a sešila, na šev jsem našila knoflík a bylo hotovo. 

Přeji vám ať se dílko povede, budu opět ráda za vaši zpětnou vazbu, jestli je návod srozumitelný a jak jste spokojení, vážím si toho. 





Krásný den Barča

2 komentáře:

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...