bandorka

bandorka

čtvrtek 20. srpna 2015

Kouzlo pečených čajů


Poprvé jsem zkusila pečený čaj vloni těsně před Vánoci. Vymýšlela jsem, co dát paní učitelkám do vánočního balíčku a tohle mi přišlo, že to za pokus stojí.

Uznávám, že v době předvánoční to nebyla zrovna levná záležitost. Proto jsem se rozhodla, že letos musím udělat zásoby v době, kdy bude ovoce všude plno.


Budete potřebovat 2 kila ovoce. Jaké vyberete záleží jen na vás a vaší chuti. Já letos použila červený rybíz od kamarádky ze zahrádky, švestky, hrušky, jablka, kiwi, hroznové víno. Čím více ovoce, tím rozmanitější chuť čaje. Vše vypeckujete a nakrájíte na malé kousky. Já přidala i nakrájený citron s kůrou. Vše dáme do hlubšího pekáče, přidáme 2 lžičky skořice, 4ks hřebíčku a můžete přidat i badyán. Vlejeme 2 dcl rumu a dáme na 10 minut do trouby (175°C). Poté přidáme 3/4kg krystalového cukru, zamícháme a opět vrátíme do trouby, po 10ti minutách promícháme, pečeme dokud není cukr rozpuštěný, cca 30 minut. 


Mezitím si odmastíme skleničky a vymyjeme horkou vodou i s víčky. Poté plníme skleničky a obracíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.


Návod k přípravě. Dáme 1-3 lžičky pečené směsi (podle velikosti hrníčku) a zalijeme horkou vodou. Dobrou chuť 


Barča

4 komentáře:

  1. Baru, pečené čajíky máme u nás moc rádi. Nejvíce vede však citrusový. :-)
    Sklínky máš moc pěkně nazdobené.
    Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, děkuji za pochvalu :)
      v tomhle je to fajn, že si každý udělá, co mu chutná :)))
      Krásný víkend
      Barča

      Vymazat
  2. Určitě vyzkouším, kolik cukru mám dát na 2 kila ovoce? Díky Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jill, moc se omlouvám, koukám že mi to vypadlo, jdu hned dopsat. Cukru je 3/4kg krystalového

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča